Opis
Espresso NO.1
Wyjątkowa mieszanka dla miłośników Włoskiego espresso.Kawa jest kompozycją ziaren 100% arabica z Brazyli , Salwadoru i Dominikany .Dzięki odpowiedniemu wypaleniu kawa posiada intensywny smak i aromat pozbawiony kwasowości. Doskonale sprawdza się nie tylko w kawach mlecznych ale również w espresso czy americano.Zbalansowana dawka kofeiny będzie miłym zastrzykiem energii w trakcie dnia.Uniwersalna kawa idealna do ekspresów kolbowych, automatycznych i kawiarek.
Profil Smakowy
W smaku wyczuwalne nuty mlecznej czekolady i orzechów.
Jakość ziaren
SlowCoffee oferuje kawę świeżo paloną z najwyższej jakości ziaren Single Origin (pochodzących z jednego ściśle określonego obszaru). Takie ziarna charakteryzują się wyrazistym i niczym niezakłóconym smakiem. Nie wymagają dodatków w postaci mleka, czy cukru, jednak idealnie komponują się z wszelkimi urozmaiceniami. Dowolność w ich przygotowaniu jest niemalże nieograniczona i stanowią idealną bazę do eksperymentów profesjonalnych, jak i amatorskich baristów.
Świeżość
Optymalnym czasem na spożycie kawy według baristów jest okres 4 miesięcy od daty wypalenia. Nasze opakowania zachowują aromat kawy na możliwie jak najdłuższy okres, jednak zaleca się jej regularne spożycie, gdyż po ok. sześciu miesiącach ziarna naturalnie tracą swój aromat i intensywność, a przyjemność z konsumpcji kawy maleje wraz z każdym kolejnym miesiącem. Najlepszym sposobem na cieszenie się z pełni smaku kawy jest jej przygotowanie świeżo po wypaleniu i zmielenie tuż przed zaparzeniem.