Opis
Kazimierski Blend Brown
BROWN to obok PLATINUM, GOLD i SILVER jeden z czterech wyjątkowych blendów inspirowanych klimatem Kazimierza Dolnego.
Jego ziarna to 70% Arabiki i 30% Robusty. Tak bezkompromisowe połączenie Arabiki Premium i Robusty oddaje zaskakujący charakter blendu, który dostarczy Ci sporej dawki energii, ze względu na dużą zawartość kofeiny.
Blend charakteryzuje się niską kwasowością i bogatym body. Idealnie nadaje się do mocnego espresso i jako baza do mlecznych specjałów.
Profil Smakowy
Przy pierwszym łyku BROWN-a odczuwasz nutę czekolady i orzechów, jednak z każdym kolejnym coraz intensywniej przebija się cytrusowy aromat pomarańczy, który idealnie balansuje goryczkę.
Jakość ziaren
SlowCoffee oferuje kawę świeżo paloną z najwyższej jakości ziaren Single Origin (pochodzących z jednego ściśle określonego obszaru). Takie ziarna charakteryzują się wyrazistym i niczym niezakłóconym smakiem. Nie wymagają dodatków w postaci mleka, czy cukru, jednak idealnie komponują się z wszelkimi urozmaiceniami. Dowolność w ich przygotowaniu jest niemalże nieograniczona i stanowią idealną bazę do eksperymentów profesjonalnych, jak i amatorskich baristów.
Świeżość
Optymalnym czasem na spożycie kawy według baristów jest okres 4 miesięcy od daty wypalenia. Nasze opakowania zachowują aromat kawy na możliwie jak najdłuższy okres, jednak zaleca się jej regularne spożycie, gdyż po ok. sześciu miesiącach ziarna naturalnie tracą swój aromat i intensywność, a przyjemność z konsumpcji kawy maleje wraz z każdym kolejnym miesiącem. Najlepszym sposobem na cieszenie się z pełni smaku kawy jest jej przygotowanie świeżo po wypaleniu i zmielenie tuż przed zaparzeniem.